Dövme mürekkebi nasıl seçilir? dövme yapmaya yeni başlayanların ya da dövme yaptıracakların kafasını kurcalayan sorulardan biridir. Dövmeler gün geçtikçe daha da popülerleşiyor. Böyle olunca piyasaya sürülen ürün sayısı da artıyor. Bu yüzden dövme yapmak ya da dövme yaptırmak için seçilen araçların doğru olduğundan emin olmak da daha önemli hale gelmiş durumda.

İlgili Makale: Dövme Tarzları – Giriş Rehberi

Dövme yaptırmak büyük bir karardır ve doğru mürekkebi seçmek de bir o kadar önemlidir. Cartcurtblog olarak bu yazımızda bir sonraki dövmeniz için mürekkebi seçerken göz önünde bulundurmanız gereken faktörlerden bahsedeceğiz.

Dövme Mürekkebi Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler:

1- Mürekkep rengi: Piyasadaki farklı markalar farklı renk ve tonlarda mürekkep üretmektedir. Dövme mürekkebi nasıl seçilir bulmaya çalışırken, mürekkebin rengini de dikkate almanız gerekir. Seçtiğiniz mürekkebin rengi dövmenin nasıl göründüğünü direkt olarak etkiler. Seçtiğiniz dövme modeli gölgeli veya ayrıntılı bir model ise daha yüksek pigmente sahip opak mürekkepler tercih etmelisiniz. Yüksek pigmente sahip dövme mürekkepleri daha canlı olur ve daha çok göze çarpar. Bazı renkler zamanla solma gösterebileceğinden, canlılığını koruyacak bir mürekkep seçmeniz önemlidir.

dövme mürekkebi nasil seçilir

2- Mürekkep Kalitesi: Yüksek kalitedeki dövme mürekkepleri organik ve doğal bileşenlerden üretilir. Bu sayede alerjik reaksiyon ve cilt tahrişi riskini azaltır. Dolayısıyla kaliteli bir mürekkep seçmeniz gerekir. Araştırma yapın ve dövme sektöründeki en çok önerilen markaların özelliklerine göz atın. Dövme sanatçıları tarafından test edilmiş ve onaylanmış markaları tercih etmeye çalışın. İnternetteki yorumları okuyarak ya da uzun yıllardır dövme sanatı ile uğraşan bir dövme sanatçısından tavsiye alarak kaliteli dövme markaları hakkında bilgi edinebilirsiniz. Seçtiğiniz mürekkebin kalitesi, dövmenin uzun ömürlü olmasını ve iyi gözükmesini etkileyecektir.

İlgili Makale: Dotwork Dövme

3- Mürekkep Yoğunluğu: Mürekkep yoğunluğu da dövme mürekkebi seçerken dikkat edilmesi gereken noktalardan biridir. Yoğun mürekkepler geniş alanları renklendirmede daha iyidirler. Daha ince yoğunluğa sahip mürekkepler ise detay çalışmaları için uygundur. Küçük ve karmaşık dövme tasarımları için ince yoğunlukta bir mürekkep seçmek önemlidir.

dövme mürekkebi nasil seçilir

Çalışacağınız dövmenin tarzına uygun dövme mürekkebi seçmek için çizgilerinizin kalınlığı, şekli, kullandığınız dövme makineleri ya da iğnesi gibi düşünmeniz gereken bir çok faktör bulunur. Dövme mürekkebinin rengi kadar, kullanım sırasında yaratığı etkiler de önemlidir. Seçtiğiniz mürekkebin dövmenin tendeki duruşu ya da iyileştikten sonra nasıl göründüğü kişinin cilt özelliklerine göre değişebilir. Ayrıca dövme mürekkeplerinin su ile seyretilme oranı, yoğunluğu, kıvamı ve bulaşma durumları da dikkat edilmesi gereken noktalardır.

İlgili Makale: Glitch Dövme

En Kaliteli Dövme Boyası Önerileri

Yorum yazmayı ve önerileriniz için bize ulaşmayı unutmayın, güvende kalın!