Fransız Müziği İnceleme Serisi’nin 4. ismi Paris çıkışlı L’Impératrice. L’Impératrice her ne kadar Spotify‘ın algoritmaları sayesinde karşımıza çıksa da, nu-disco, synth ve funky bass harmanı tınılarıyla global boyutta dikkat çekiyor.

Fransız Müziği İnceleme Serisi’nin diğer isimlerine göz atmak isterseniz sizi şöyle alalım;

Fransız Müziği İnceleme Serisi – #1 Claire Laffut

Fransız Müziği İnceleme Serisi – #2 Polo & Pan

Fransız Müziği İnceleme Serisi – #3 Agar Agar

L'Impératrice

L’Impératrice kimdir?

Son zamanların ses getiren grubu L’impératrice 6 kişiden oluşuyor. Klavyede Charles de Boisseguin ve Hagni Gwon, bass gitarda David Gaugué, elektronik gitarda Achille Trocellier, davulda Tom Daveau ve vokalde gruba 2015 yılında katılan Flore Benguigui var.

Genelde performanslarını 6 kişi gerçekleştirseler de, Isaac Delusion, Lomepal gibi isimlerle sahne aldıkları da olabiliyor.

L’Impératrice 2012 yılında arkadaşın arkadaşının arkadaşı misali, domino efektiyle birbirleriyle tanışmalarıyla kuruldu ve yaklaşık 3 yıl boyunca sadece enstrüman ağırlıklı parçalar kaydettiler. Seyirciye standart poptan daha fazlasını vermek adına yola çıkan grup, 2015 yılında bir konserlerinde, daha önce parçalarını dinleyip beğendikleri hayranları Flore ile tanışınca onu da projeye dahil etme kararı verdi.

L'Impératrice kimdir?
L’Impératrice grubu üyeleri

Fransız diskosu ve groove kültürünü müziklerine yansıtan grup, 2012’de kendileriyle aynı ismi taşıyan ilk EP’leri L’Impératrice‘i, 2014’te 2. EP’leri Sonate Pacifique‘i ve 2015’te de 3. EP’leri Odyssée‘yi yayınladı.

L’Impératrice’in en sevilen parçalarından biri Sonate Pacifique ile aynı ismi taşıyan 2015 çıkışlı EP’si

2016 yılında Soul sanatçısı Anita Ward‘un bir sample’ından yola çıkarak oluşturdukları Vanille Fraise parçasını yayınladılar.

L’Impératrice – Vanille Fraise

L’Impératrice kliplerin parçaya farklı bir ruh kattığını düşündüğü için sıradan kliplerden ziyade sanatsal, sıra dışı klipleri tercih ediyor.

(Là-haut, Agitations Tropicales, Paris ve Parfum Thérémine kliplerine göz atabilirsiniz)

Naif tınılı şarkılarıyla insanı içine çeken müziklere sahip grup, 6 yıl boyunca kaydederken rahat hissettikleri için sadece EP çıkardı. Bu süre içerisinde de hayran kitlelerini yarattı ve ellerinde albüm çıkarmaya yetecek kadar kaydedilmiş parça olmasını da fırsat bilip, 2018 yılında Matahari albümünü çıkardı.

L’Impératrice – Matahari albümü

Matahari albümünün en sevilen ve dinlenen parçası kuşkusuz Erreur 404 oldu.

L’Impératrice – Erreur 404

2020

Çok da sıcak olmayan bir sahilde arkadaşlarla içilen bira mutluluğu tadında şarkılara sahip L’impératrice, ilk albümlerinden sonra koruduğu sessizliği Fou ve Voodoo isimli 2 single’la bozdu.

(Yaz birası mutluluğunu yakalatan bir diğer grup Polo & Pan ile benzerliklerinden bahsetmeye gerek yok herhalde.)

L’Impératrice – Voodoo

Bu arada Fou fransızca çılgın anlamına geliyor. L’Impératrice‘in içinde bulunduğumuz yüzyıla ve geleceğe dair düşüncelerini aktardığı bir parçaymış. Single’ın içinde şarkının İngilizce versiyonu Exit de bulunuyor ve yaptıkları müziğin büyüsünün sadece Fransızca’dan kaynaklanmadığını kanıtlar nitelikte.

L’Impératrice – Fou

İmparatoriçe Temmuz ayında yaptığı sanal turneyle pandemi dönemi uzak kaldığı hayranlarıyla buluştu. Fakat ekonomik travma yaşayan Türk gençliğini temsilen, 10 Euro olarak belirlenen etkinlik biletleriyle hayranlarını üzdüğünü söyleyebiliriz.

L’Impératrice‘in Spotify’daki aylık dinleyici sayısı 1 milyon 322 bin. En çok dinlendiği yerler sırasıyla Paris, Mexico City, İstanbul, Los Angeles ve Londra.

Yorum yazmayı ve önerileriniz için bize ulaşmayı unutmayın, güvende kalın!