Headspace Meditasyon Rehberi 1 Ocak 2021’de yayınlanan ve meditasyonu bizlere deneyerek tanıtan giriş rehberi niteliğinde bir Netflix serisi. Meditasyonu bir alışkanlık haline getirmemiz için her bölümde bizlere ipuçları vermekte ve rehberlik etmekte.

Bu seri adını, milattan önce hazırladığımız En İyi Meditasyon Uygulamaları yazımızın 2. sırasında yer alan Headspace uygulamasından alıyor. Zaten bölümleri de Headspace‘in ortak kurucusu Andy Puddicombe seslendiriyor.

Andy Puddicombe Himalayalar‘da Budist bir keşiş olmak için bıraktığı spor hekimliği kariyerinden bahsederek dizide bizlere kendini ve meditasyonla olan macerasını da anlatıyor.

headspace meditasyon rehberi
Headspace Meditasyon Rehberi‘nin Türkçe seslendirmesi İlham Erdoğan tarafından yapılmış ve oldukça başarılı.

Headspace Meditasyon Rehberi ilk bölümde meditasyona nasıl başlayacağınıza odaklanıyor evet ama, diğer bölümlerde de sizlere günlük hayatta karşılaştığınız hisleri meditasyon tekniklerini kullanarak nasıl dizginleyebileceğinizi öğretmeyi amaçlıyor. Zaten bölümlerin isimlerinden bunu anlayabiliyoruz. (pes, bu devirde bu zeka!)

Serinin bölümleri

1-Başlamak

2-Vazgeçmeyi Öğrenmek

3-Hayata Aşık Olmak

4-Stresle Baş Etmek

5- Sevecen Olmak

6-Acıyla Baş Etmek

7-Öfkeyle Baş Etmek

8- Sınırsız Potansiyelinizi Açığa Çıkarmak

5
anketing

Headspace'i izlediniz mi?

20 dakikadan oluşan bu bölümlerin ilk yarısı genelde Andy Puddicombe‘un bizlere meditasyonun bilimsel ve spiritüel faydalarını anlatmasıyla başlıyor. Diğer yarısında ise izleyicinin odağının seride kalmasını sağlayan animasyonlarla birlikte meditasyon egzersizleri devreye giriyor. Rehberli meditasyon olarak değerlendirebileceğimiz bu ikinci bölüm başlangıç egzersizleri olmasından dolayı 10 dakikayı aşmıyor. Yani korkulacak bir şey yok, hoşunuza gitmese bile 20 dakikalık bir şeyi denemek çok da büyük bir kayıp sayılmaz.

headspace meditasyon rehberi

Zaten Headspace Meditasyon Rehberi tam olarak da bunu amaçlıyor. Ne kadar kısa da sürse, meditasyonun şans verildiğinde kolay ve ulaşılabilir olduğunu bizlere hatırlatmak. Bir düşman gözüyle baktığımız düşüncelerimize takılıp kalmak yerine, onların geçip gitmelerine izin verdiğimizde onları bir trafiğin akışını izlercesine izlediğimizde ana odaklanmanın huzuru falan filan.. Çok da boğmayalım sizi.

Blog’da meditasyonla alakalı başka yazılarımız da mevcut, şöyle buyrun.

Özet olarak, eğer meditasyonu denemek veya ne olduğu hakkında fikir sahibi olmak istiyorsanız Headspace Meditasyon Rehberi tam size göre bir seri. Böyle şeylere ilgisi olan, algıları bir tık daha açık biriyseniz seriden sonrameditasyonun yararlarını hissetmeye başlamanız gayet olası. Biz cartcurtblog olarak gayet memnun kaldık, umarız size de biraz ışık tutma şansımız olmuştur.

Ha bir de, Netflix’te aynı zamanda Headspace İnteraktif Gevşeme Rehberi ve Headspace Uyku Rehberi de bulunuyor. Biz henüz İnteraktif Gevşeme Rehberini denemedik, fakat eğer çok isterseniz siz sevgili okurlarımız için deneyip onun hakkında da bir inceleme yazısı yazabiliriz. (Sizi kıracak halimiz yok)

Yorum yazmayı ve önerileriniz için bize ulaşmayı unutmayın, güvende kalın!