Günlük hedefler, büyük hedeflere ulaşmanın en kolay yoludur. Hedefleri küçük parçalara bölerek basitleştirir ve aşırıya kaçmalarını engellersiniz. Bu da sizin ivme kazanmanızı ve ilerlediğinizi görmenizi sağlar. Ayrıca erteleme sorunsalından da kurtulmuş olursunuz.

İlgili Makale: Erteleme Sorunsalı

İyi bir gün küçük, ufak hedef ve görevlerden oluşur. Doğru günlük hedeflerle kotaya ulaşabilirsiniz ve büyük hedeflerinize her gün biraz daha yaklaşabilirsiniz. Ufak hedef belirlemenin gücünü görmenin en iyi örneği video oyunlarıdır aslında. Onlara bu kadar bağlı olmamızın nedeni vaktimizi ayırdıkça kazancımızın ya da seviyemizin artıyor oluşudur.

Günlük hedefler
  • Günlük hedefler farkında olmasanız bile ilerlediğinizi hissettirir. Kendinizi sorumlu hissetmenizi sağlar ve bir hafta geriye dönüp baktığınızda aslında yeterince uğraştığınızı görebilirsiniz. Attığınız adımları baby steps olarak düşünürseniz, kimse yürümediğinizi söyleyemez!
  • Daha çok kontrolde olmanızı sağlarlar. Çok yoğun bir günde yapılacakların önceliğini belirlemek nasıl işimize yarıyorsa, normal bir güne de bu formülü uygulayabilir. Hatta bunu bir alışkanlık haline getirebilirsiniz. Daha kontrollü, organize ve başarılı hissetmenize yardımcı olacağına eminiz.
  • Hedeflerinizi somutlaştırdığınızda net bir eylem planınız olur. Bu hedefler sayesinde daha özgüvenli hisseder ve bir şeyleri daha az ertelersiniz. Planlar hiçbir şeydir, ama planlama her şey demektir! Planların değişmesi bir sorun değildir. Ama bir planınız olmadığınızda da ihtiyacınız olan veya yapmak istediğiniz şeyi yapıp yapmadığınız konusunda herhangi bir kontrolünüz bulunmaz. Hedefinize bir anda ulaşmasanız bile ona vakit ayırmak sizi gün içerisinde iyi hissettiriyor olacaktır.
  • Küçük kazanımlar ivme yaratır. Birçok insan için günlük hedefler onlara ivme kazandırdığı için önemlidir. Büyük hedefleri küçük hedeflere böldüğünüzde daha çok “kazanç” elde edersiniz. Düşünsenize neredeyse her gün bir şeyler kazanabilirsiniz. Vaktim yok diye endişelenmeyin, hepimiz 24 saatin bazen ne kadar da uzun olabildiğini biliyoruz.
Günlük hedefler

İlgili Makale: Sabırlı Olmak ve Faydaları

Günlük hedefler ne kadar önemli olursa olsun, planlama yapmak ve buna uyum sağlamak bazen zor bir yetenektir. Fakat bir şeyde kendimizi geliştirmek için sabretmeyi bilirsek, hedefe daha sağlam adımlarla ilerleriz. Hedef belirleme güçlü bir yardımcıdır, doğru hedefleri belirlediğinizde yerinde sayma hissinden kurtulursunuz.

  • Hedeflerinizi önceden yazın.
  • Günlük ortalama 3 hedefiniz olsun.
  • Plana değil, harekete odaklanın. (Malum where is the hareket, there is the bereket lol)
  • Günlük hedefleri kurallar olarak değerlendirmeyin. Onlar rehber ve yardımcıdır.
  • Tüm günü planlamayın, beklenmedik şeyler için biraz vakit ayırın.
  • Dikkatinizi dağıtacak şeylerden uzaklaşın.

Yorum yazmayı ve önerileriniz için bize ulaşmayı unutmayın, güvende kalın!