Bu sıralar hepimizin enerjisinde dalgalanmalar var. Bu yüzden Enerjinizi Yükseltmenin Yolları yazısını derlemenin faydalı olacağını düşündük.

Garip bir zamandan geçtiğimizi hepiniz fark etmişsinizdir. Biz bu durumun post travmatik covid depresyonuyla alakalı olduğunu düşünüyoruz. Belki de bu durum ülkenin gittikçe arap saçına dönen ekonomisi ve gelecek kaygılarımızın muhteşem bir remixidir.

Neyse;

Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen vibeını yükseltmektir!

İlgili Makale: Pozitif Olmanın Gücü

Enerji titreşimleri bir kişinin, yerin, düşüncenin veya bir şeyin atmosferi veya kalitesini yansıtır. Titreşim okumalarının çoğu sezgiseldir. Bulunduğumuz ortama girdiğinde ortamın enerjisini yükselten kişileri düşünün, tam olarak böyle bir şeyden bahsediyoruz.

Muhtemelen Çekim Yasasını da duymuşsunuzdur. Sevgi sevgiyi, korku da korkuyu çeker. Çekim yasası hayatınızın sorumlusunun siz olduğunu öne sürer. Dolayısıyla duygularınızı ve düşüncelerinizi nasıl yönlendirirseniz, hayatınızı da öyle yönlendirirsiniz.

Albert EinsteinHayattaki her şey titreşimdir” diye boşuna dememiş. Evrendeki her şey farklı hızlarda titreşen enerji moleküllerinden oluşur. Canlı ve cansız her şey. Bazı moleküller hızlı, bazıları ise yavaş titreşir, Buna göre de bir enerji açığa çıkarırlar.

İnsanlar daha yüksek bir enerjide olduklarında kendilerini daha hafif, daha mutlu ve daha rahat hissederler. Düşük enerjide olduklarında ise daha ağır, kafası karışmış ve yoğun hissederler. Neredeyse dünyadaki tüm ruhsal gelenekler bilincin daha yüksek seviyelerine ulaşmak için yüksek bir enerjiye sahip olmak gerektiğinin altını çizer. Üstelik farklı enerji durumlarına göre dünyayı farklı algıladığımız da kanıtlanmıştır.

İlgili Makale: Duyguları Kontrol Etme Sanatı

enerjinizi yükseltmenin yolları

Lafı fazla dolandırmadan Enerjinizi Yükseltmenin Yolları nelermiş bir göz atalım.

  • 1- Minnettar olmak: Enerjinizi yükseltmenin yolları numero uno minnettar olmaktır. İsterseniz hemen şu an bile deneyebilirsiniz. Bu satırları okumayı bitirdikten sonra dikkatinizi bulunduğunuz ortama verin ve minnettar olduğunuz bir şeye odaklanmaya çalışın. Minnettar hissederken korku ya da öfke hissetmezsiniz. Bu nedenle düşük enerjili hissettiğinizde varlığına şükrettiğiniz bir şeyler bulup birkaç dakika bunlara odaklanırsanız hem enerjinizi düşmekten kurtarır hem de manevi bir farkındalık yaşayabilirsiniz. Hayatta her şey bakış açınıza bağlıdır.
  • 2- Sevmek: Sevdiğiniz birini aklınıza getirin. Karşınızda oturduğunu düşünün ve bunun size nasıl hissettireceğini fark etmeye çalışın. Bunu odaklanarak yaptığınızda hafifleme ve mutluluk hissedebilir, hatta birazcık da gülümsüyor olabilirsiniz. Bu enerjinizi yükseltmede başarılı olduğunuzu gösterir. Sevmek varlığın en yüksek titreşim hallerinden biridir.
  • 3-Cömert olmak: Sevgi, para, ilgi fark etmeden herhangi bir konuda cimri olduğunuzda titreşiminiz azalır ve enerjiniz düşer. Aslında bu mutluluğunuzu kendi dışınızdaki bir şeye bağladığınız için olur. Bu da hissetmek istediğiniz şeyin tam tersini hissetmenize neden olur. Panzehir ise cömert olmaktır. Hayatta en çok istediğiniz şey ne ise onu başkasına sunmalısınız. İstediğiniz şeyleri karşılık beklemeden başkalarına sunarak işe başlayabilirsiniz.
  • 4-Meditasyon yapmak: Meditasyon veya nefes egzersizleri “an”da olmanızı sağlar. İçinde bulunduğunuz an ile birlikte olmak için efor sarfettiğinizde de gerçekle daha uyumlu hale gelirsiniz. Geçmiş ve gelecek sadece zihindedir, elimizdeki tek gerçek içinde bulunduğumuz andır. Bu egzersizler aynı zamanda sinir sistemini sakinleştirerek ruh halinizi iyileştirir. Huzur duygusunu daha iyi hisseder hale gelirsiniz ve enerjiniz yükselmeye başlar. Bu egzersizler ertelemeye gelmezler, fiziksel ve ruhsal olarak anında etkisini göstermeye başlarlar.
  • 5-Bağışlamak: Abraham Hicks‘in duygusal rehberlik ölçeğine bakarsak suçlama oldukça düşük bir enerjidir. 22 duygu arasında 15. sırada bulunur. Eğer affetmek için uğraşırsanız sizi yavaşlatan bu enerjiden kurtulur ve yükselmeye başlarsınız. Affetmek kutsallıktır, evren bağışlama sayesinde bir aradadır. Bağışlama ve affetme kendine hakim olanların niteliğidir. Bu da sonsuz erdemi temsil eder.

İlgili Makale: Toksik Pozitiflik

enerjinizi yükseltmenin yolları

Enerjinizi yükseltmek için yapabileceğiniz diğer şeyler:

  • Yüksek enerjili yemekler yiyin
  • Vücudunuzdaki alkol ve toksinleri azaltın
  • Pozitif şeyler düşünün
  • Yüksek enerjili müzik, kitap ve filmleri tercih edin
  • Etrafınızda güzel şeyler bulundurun
  • Dışarıda yürüyüş yapın
  • Yüksek enerjili ilişkiler kurun (hem kendinizle hem de diğer insanlarla)

Yorum yazmayı ve önerileriniz için bize ulaşmayı unutmayın, güvende kalın!