Belgrad Kahvaltı Rehberi Sırbistan’ın kalbi Belgrad’da kahvaltı mekanı arayanlar için düzenlenmiş bir rehberdir. En nihayetinde yeni bir şehire ayak bastığımızda bizi en çok heyecanlandıran öğünlerden biri kahvaltı, rehber de bizim için olmazsa olmaz bir şey.

Sırbistan’da kahvaltı karbonhidrat açısından zengin, enerji dolu ve doyurucu bir öğün olarak kabul edilmiş durumda. Genelde ekmeğin yanında tereyağı, yoğurt, peynir veya ekşi krema servis ediliyor. Bunlara ise pastırma, sucuk, salam, yumurta, reçel ve kaymak eşlik etmekte. Yemek hazırlamak ve yemek Türk kültüründe olduğu gibi Sırp kültürünün de ayrılmaz bir parçası.

Belgrad’da insanların yüzde ellisi kahvaltıyı dışarda yiyormuş, tam istediğimiz gibi. Bu bir çok güzel seçenek bulabileceğimiz anlamına geliyor. Gelin Belgrad kahvaltı mekanlarına derin bir dalış yapalım.

1 – Red Bread

Red Bread Belgrad Kahvaltı Rehberi birinci durağımız. Hem bulunduğu mahallenin popüler bir mahalle olmasından, hem de yerel halkın dışında turistler tarafından tercih edilmesinden dolayı bilinen bir yer haline gelmiş durumda. Muhtemelen bu popülerlik giderek artacak. Salata, çorba, makarna gibi çeşitli opsiyonların dışında ziyaretçilerine muhteşem bir gözleme ve kahvaltı opsiyonu sunmakta.

belgradda en iyi kahvaltı nerede

Önerilen Lezzetler: Sandviç, Omlet, Smoothie, Taze Sıkılmış Meyve Suları

Fiyat Ortalaması: $

Puanı: 4.5/5

Google Maps: Obilićev venac 22

Sosyal Medya: Instagram

2 – Bloom

Belgrad Kahvaltı Rehberi diyince Red Bread’den sonra akla gelen ilk yer Bloom olmalı. Ana hedefleri basit ama sağlıklı ve lezzetli kahvaltılar sunmak. Yine Red Bread gibi Belgrad’ın popüler mahallelerinden birinde yer alıyor. Kahvaltı ve Brunch için tercih edilen bir nokta. Bitkiler ve güzel bir atmosferle çevrili, ayrıca pet friendly bir ortam. Yani eğer evcil hayvanınızla seyahat ediyorsanız gönül rahatlığıyla gidebilirsiniz. Fiyatları da gayet uygun.

belgrad kahvaltı rehberi 1

Önerilen Lezzetler: Avokado Tost, Smoothieler, Porridge, Poşe Yumurta

Fiyat Ortalaması: $

Puanı: 4.5/5

Google Maps: Gospodar-Jevremova 23

Sosyal Medya: Instagram

3 – Bistro Grad Hometown Food

Belgrad’ın merkezinde bulunan Bistro Grad farklı bir atmosfere sahip. Avrupa ve Sırp mutfağının yemeklerini bir arada bulabileceğiniz bir mekan. Çalışanları oldukça sıcakkanlı. Yemek porsiyonları büyük ve yemekler çok lezzetli. Rezervasyon konusunda da esnekler, fakat yine de hazırlıklı olmak lazım. Knez Mihailova bölgesine 5 dakikalık yürüme mesafesindeki Bistro Grad fiyat performans olarak tercih edilebilecek yerlerden.

belgrad kahvaltı edilecek yerler

Önerilen Lezzetler: Koket yumurta, Sosis, Sırp Burgeri, Sırniki

Fiyat Ortalaması: $

Puanı: 4.5/5

Google Maps: Uzun Mirkova 5

Sosyal Medya: Instagram

4 – Delicent

Delicent konum olarak Belgrad Kalesi’ne 1 kilometre uzaklıkta. İçerde sigara içilmiyor. Kahvaltı için oldukça ideal olan bu mekanda sadece organik ve yüksek kaliteli yemekler sunuyorlar. Hatta geleneksel yöntemlerle çiftlikte üretilmiş ürünleri satın alabileceğiniz market kısmı da var. Damak tadı bir üst seviyede olanlara ve sağlıklı beslenmeyi sevenlere hitap ediyor. Menülerinde tatlı, tuzlu ve yüksek proteinli kahvaltı opsiyonları bulunuyor. Aynı zamanda mekan olarak laptopla çalışmaya müsait bir yer, e daha ne olsun!

belgrad kahvaltı rehberi

Önerilen Lezzetler: Sandviçler, Ajvarlı tost, Mix Canepe

Fiyat Ortalaması: $$-$$$

Puanı: 5/5

Google Maps: Knićaninova 3

Sosyal Medya: Instagram

5 – Garden Food

Kahvaltı haricinde akşam yemekleri için de tercih edilebilir. Yemekler çok taze ve lezzetli, porsiyonları da oldukça büyük. Genel olarak en iyi silahlarının salata olduğunu söylemek mümkün. Fakat taze sıkılmış meyve suları da oldukça muazzam. Herhangi bir sorunuzda size yardım etmeye hazır profesyonel çalışanları var. Eğer geleneksel Sırp mutfağına doyduysanız sağlıklı bir ara vermek için ideal yer Garden Food olabilir. İçerde sigara içiliyor. Yemek yerken sigaradan rahatsız olabilirsiniz, bizden söylemesi.

belgrad kahvaltı

Önerilen Lezzetler: Taze meyve suyu, Salatalar, Sandviçler

Fiyat Ortalaması: $$

Puanı: 4/5

Google Maps: Kosovska 18

Sosyal Medya: Facebook

6 – Smokvica

Belgrad Kahvaltı Rehberi son önerimiz Belgrad Kalesi’ne yakın bir yerde bulunan Smokvica. Sabahları taze ve sıcak bir ekmekle kahvaltı etmeyi seviyorsanız Smokvica tercih edilebilecek bir yer. Somonlu kahvaltı sandviçleri ya da country style kahvaltıları tercih edilebilir. Bunlar haricinde de birçok seçenek mevcut. Dışarıda oturabileceğiniz çok hoş bir terası var, gayet hoş.

belgrad kahvaltı rehberi

Önerilen Lezzetler: Meyve suları, Hamburger, Orta Doğu Kahvaltısı, Şakşuka

Fiyat Ortalaması: $$-$$$

Puanı: 4.5/5

Google Maps: Kralja Petra 73

Sosyal Medya: Instagram

7 – Bonus – Znak Pitanja

Belki de kahvaltı o kadar ilginizi çekmedi, fakat yine de bu yazının sonuna geldiniz. Daha iyisi, kahvaltı rehberine bayıldınız akşam ne yesek diye düşünüyorsunuz. Belgrad Kahvaltı Rehberi yazısının sonunda sizlere bir kıyak yapıp muhteşem bir Sırp meyhanesi olan Znak Pitanja ile sizleri tanıştırıyoruz. Restoranın bir diğer adı Kafana Question Mark. İnegöl köfteye benzeyen bir Sırp yemeği olan Ćevapi‘yi bir de burda denemenizi öneririz. Meyhane eski ve tarihi bir binada konumlandırılmış durumda.

Geleneksel dekorasyona sahip, tarihi koklayabileceğiniz yerlerden biri. Hatta Belgrad’ın en eski restoranlarından biri burası. İçki ve yemek fiyatları çok uygun ve asla pişman etmiyor. Cuma – Cumartesi gibi yoğun günlerde rezervasyon yapmanızı öneriyoruz. Afiyet olsun!

belgrad en iyi cevapi

Önerilen Lezzetler: Gulaş, Cevapi, Et yemekleri.

Fiyat Ortalaması $$- $$$

Puanı:.4.5/5

Google Maps: Kralja Petra 6

Sosyal Medya: Instagram

Yorum yazmayı ve önerileriniz için bize ulaşmayı unutmayın, güvende kalın!