Cercle yaklaşık 3 yıldır başarılı elektronik müzik sanatçılarını ve sıra dışı güzellikte mekanları harmanlayan, canlı çekilen performans videolarıyla gönlümüzü fetheden bir oluşumdur.

Sloganları “Timeless Music” yani zamansız müziktir, belki de etkinliklerin kaydedildiği mekanlar bize zamanı unutturduğu içindir. Drone’lar ve kameralarla kaydedilen görüntülerin canlı performanslar eşliğinde verdiği zevk ise tartışılmaz.

Amelie Lens, Boris Brejcha, Zhu, Stavroz, Giorgia Anguili, Oxia gibi dünyaca ünlü isimlerin performanslarının bulunduğu etkinlikler Boiler Room’dan farklı olarak doğada veya tarihi mekanlarda yapılıyor. Müziğin keyfini çıkarırken aynı zamanda muhteşem manzaraların keyfini çıkarabiliyorsunuz. Bize göre bu muhteşem bir şey, hatta biraz abartacak olursak meditatif bir etkisi bile olduğunu söyleyebiliriz.

Ekimde gerçekleşecek olan Cercle Festival 2020 Line Up’ı

Seyircisiz olduğu kadar seyircili kayıtlar da yapan Cercle’ın etkinliklerine web sitelerini takip ederek ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda Cercle’ın mekan önerilerine de açık olduğunu belirtip, alta onun için de bir link bırakıyoruz. Eğer önereceğiniz mekana doğrudan veya dolaylı bir şekilde ulaşabiliyorsanız, bunun işe yaradığını unutmayın.

Web Sitesi

YouTube kanalı

Cercle Mekan Öneri Sayfası

Etkinliğin Yapıldığı İlginç Yerler

Resimlerin altındaki mekan isimlerine tıklayarak YouTube üzerinden etkinlik videolarına ulaşabilirsiniz.

Garni Tapınağı – Ermenistan (MS.1. yüzyılda Kral I. Tiridates döneminde, Hellenistik mimaride inşa edilmiş bir Pagan tapınağıdır. Ermenistanın Hıristiyanlık öncesi sembolüdür.)

Eyfel Kulesi – Fransa (Sanırım Eyfel Kulesi’ni tanıtmamıza gerek yok. Fakat yine de Paris’in en büyük turizm cazibelerinden biri olduğunu hatırlatalım.)

İspanya – Tossa de Mar Kalesi (Katalonya sahilinde Barselona’ya yaklaşık 103 km uzaklıkta olan bu “belde” Pandora ve Uçan Hollandalı filminden sonra Hollywood ile bir patlama yaşamıştır. Etkinliğin çekildiği kale ise Tossa de Mar’ı yüzyıllar boyunca korsanlardan korumuştur.)

Cordouan Feneri – Fransa (Kayalıklar üzerine inşa edilmiş ilk deniz feneridir. 1611 yılında inşa edilmiştir.)

Peleş Kalesi – Romanya (Karpat Dağları’nda Sinaia yakınlarında bulunan, 1873-1914 yılları arasında Transilvanya ve Wallachia’yı birbirine bağlaya “ortaçağ rotası”ndaki bir Neo-Rönesans kalesi)

Amelie Lens – Atomium – Belçika (1958 yılında Expo 58 fuarı için yapılmış Belçika’nın Brüksel şehrinde bulunan anıt binadır.)

Einmusik b2b Jonas Saalbach – Preikestolen Uçurumu, Norveç (Norveç’in Rogaland ilçesindeki Strand’a bağlı Lysefjorden’in 604 metre yukarısında yükselen dik bir uçurumdur. Uçurumun üstünde, yaklaşık 25 x 25 metrelik neredeyse düz bir tepe bulunmaktadır.)

En güncel Cercle etkinliği Fransız Alpleri’ndeki Mont Blanc masifinde 3.842 metre yüksekliğindeki bir dağ olan Aiguille du Midi’de son zamanların sevilen ismi The Blaze performansı eşliğinde gerçekleşmiş olup 4 Haziran 2020’de YouTube sayfalarından yayınlanmıştır. Performansı aşağıdan izleyebilirsiniz

Ayrıca yazının devamına bizim favorilerimizden, kesinlikle göz atmanız gereken birkaç Cercle etkinliği bırakıyoruz.

İyi seyirler!

Yorum yazmayı ve önerileriniz için bize ulaşmayı unutmayın, güvende kalın!